Lastentaikuri Paspartuu ja Satujen taika-aarteet

Olipa kerran Paspartuu, joka sai isoisältään lahjaksi satukirjan ja alkoi heti innoissaan selailla sitä. Kirja oli täynnä hauskoja tarinoita, joissa seikkaili rohkeita prinsessoja, hyväsydämisiä prinssejä ja monenlaisia erikoisia olentoja. Mutta saduissa oli myös kiehtovia esineitä, joiden avulla saatiin aikaan rikkauksia ja taikuuksia. Uteliaana taikurina Paspartuuta alkoi kihelmöidä ajatus, miltä tuntuisi pidellä tuollaisia esineitä omissa käsissään ja saisiko hänkin ne toimimaan samoin kuin saduissa.

Omalla taikurin taikavälineellään – taikasauvalla – Paspartuu onnistui taikomaan itsensä mukaan noihin satuihin ja pyysi sieltä
lainaksi toinen toistaan ihmeellisempiä esineitä. Aseteltuaan nämä
tarunhohtoiset esineet sievästi pöydälleen, Paspartuu huomasi, että hänen ikioma taikasauvansa ei olekaan omalla paikallaan liivin taskussa! Sen oli täytynyt tipahtaa ja unohtua joihinkin niistä saduista, joissa Paspartuu oli vieraillut.

Mutta mihin? Missä saduissa Paspartuu olikaan seikkaillut? Ilman taikasauvaansa Paspartuu ei koskaan pystyisi palauttamaan lainaamiaan esineitä, eivätkä sadut enää olisi entisellään. Nyt Paspartuu tarvitsee lasten apua, jotta taikasauva löytyy!

Lastentaikuri Paspartuu ja Satujen taika-aarteet

Lastentaikuri Paspartuu ja Satujen taika-aarteet on Taiteen edistämiskeskuksen tuella valmistettu, 4–10-vuotiaille lapsille suunnattu taikuusesitys. Tässä taianomaisessa satuseikkailuesityksessä yleisö pääsee taikurin mukana kiehtovalle matkalle etsimään kadonnutta taikasauvaa! Yhdessä yleisön kanssa saadaan aikaan ihmeellisiä taikuuksia! Esityksen seuraaminen ei edellytä satujen tuntemista ennalta.

Esityksessä piipahdetaan seuraavien ihastuttavien klassikkosatujen tunnelmissa:
- Maija Poppanen
- Aladdinin taikalamppu
- Lumikki
- Tittelintuure
- Robin Hood
- Peter Pan
- Liisa Ihmemaassa

Esityksen kesto on 30 minuuttia ja se on suunniteltu esitettäväksi erityisesti erilaisissa kulttuuriympäristöissä. Maksimi yleisömäärä on noin 150 henkilöä kerrallaan. Esityspakettiin kuuluu aina taustamusiikki, äänentoisto puheelle ja musiikille, lavastus ja valaistusta tarpeen mukaan.

Taike